Intake

Tijdens een eerste afspraak probeer ik samen met u duidelijk te krijgen wat uw hulpvraag is.  Als de oorzaak van uw klachten niet helemaal duidelijk is, kan het nodig zijn om eens te kijken of er bijvoorbeeld belangrijke live-events, bepaalde overtuigingen of emotionele oorzaken achter uw klachten liggen. Omdat ik het belangrijk vind om te weten wat of wie u heeft gevormd tot wie u nu bent, neem ik daar ruim de tijd voor. Het kan dus voorkomen dat tijdens een eerste afspraak er nog geen behandeling als zodanig plaatsvindt.

Behandeling

Een craniosacraalbehandeling duurt gemiddeld 45-60 min. Tijdens deze behandeling ga ik op zoek naar spanningen in de fascie. Door zachte technieken van lichte druk is het mogelijk een ontspanning te bewerkstelligen in de fascie. Hierdoor wordt er ruimte gecreëerd en is het lichaam in staat om beter te bewegen. Het parasympatisch systeem wordt geactiveerd en het zelfregulerend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Ik stimuleer de cliënt om met aandacht naar het lichaam te gaan en zo bewust te worden van wat het lichaam vertelt. Op deze manier krijgt de cliënt inzicht en wordt zich bewust van lichamelijke spanningen en de betekenis ervan. Tijdens een craniosacraalbehandeling kunnen er ook emoties naar boven komen omdat sommige klachten ook psychosomatisch van aard kunnen zijn.

Een vrijblijvende afspraak?

Wat ik heel belangrijk vind is om eerst rustig met tijd, aandacht en respect te luisteren naar u en uw klachten. Vul daarom de gegevens hiernaast in en ik neem contact met u op.

Contactformulier